Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Πως να μπλοκάρετε τις επισκέψεις των spambots από το blog σας

Τελευταία άρχισα να παρατηρώ στα στατιστικά του blog μου ότι είχα πάρα πολλές επισκέψεις από κάποια "περίεργα" sites. Όντας πάντα πονηρεμένος σε ότι αφορά το internet τόσα χρόνια μετά, πριν επισκεφθώ μία ιστοσελίδα που δεν μου "κάθετε" καλά στο μάτι, ψάχνω να βρω πληροφορίες για να διαπιστώσω περί τίνος πρόκειται. Έτσι με μία μικρή αναζήτηση πληροφορήθηκα ότι αυτές δεν είναι πραγματικές επισκέψεις/παραπομπές. Ενώ εσύ νομίζεις ότι έχεις επισκέψεις από αυτές τις σελίδες, στην πραγματικότητα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!!

Οι σελίδες αυτές χρησιμοποιούν διάφορα bots με τα οποία ανεβάζουν ψευδώς τις επισκέψεις στα blogs, με σκοπό να προσελκύσουν τα κλικ από τους bloggers! Βλέποντας ο εκάστοτε blogger πολλές επισκέψεις/παραπομπές από τις συγκεκριμένες ιστοσελίδες, τις επισκέπτεται για να δει τι ακριβώς είναι αυτές. Έτσι μ'αυτόν τον τρόπο οι συγκεκριμένες ιστοσελίδες κερδίζουν αρκετές επισκέψεις και παράλληλα αρκετά ευρώ! Και όταν ο blogger ανυποψίαστος χρησιμοποιήσει τις μηχανές αναζήτησης που έχουν οι σελίδες αυτές για να δει την αξιολόγηση του blog του, αυτόματα εγγράφετε στη λίστα των "θυμάτων" και οι επισκέψεις αυτές πολλαπλασιάζονται!

Επειδή οι επισκέψεις αυτές όπως προείπαμε δεν είναι πραγματικές, αλλά είναι από διάφορα προγράμματα (bots), δεν γίνονται αναγνώσεις κειμένων. ¨Ετσι δεν επηρεάζουν τα πραγματικά στατιστικά του blog (pagerank) στις διάφορες μηχανές αναζήτησης, ούτε ανεβάζουν τις επισκέψεις/κλικ στο adsense. Για να μην την πατήσετε, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μπλοκάρετε τις επισκέψεις από τέτοιου είδους ιστοσελίδες στο blog σας.


Μετά από αναζήτηση σε διάφορα blogs, βρήκα ότι τα κυριότερα spam sites είναι τα παρακάτω:

www.vampirestat.com
www.adsensewatchdog.com
www.zombiestat.com
www.blogsrating.pw
www.7secretsearch.com
www.villainstat.com


Ίσως υπάρχουν και άλλα παρόμοια sites.


Πως να μπλοκάρετε τις επισκέψεις από αυτές τις ιστοσελίδες


1.  Επισκεφθείτε το Disavow. Χρειάζεται προηγουμένως να εγγραφείτε στο Google Webmasters. Επιλέξτε το blog σας και κάντε κλικ για να συνεχίσετε.


2.  Κάντε εκ νέου κλικ και στο επόμενο παράθυρο "Σύνδεσμοι που αποκηρύσσονται" για να συνεχίσετε.



3.  Δημιουργήστε ένα αρχείο txt με το όνομα disavow το οποίο θα περιλαμβάνει τα παρακάτω:

domain:vampirestat.com
domain:adsensewatchdog.com
domain:zombiestat.com
domain:blogsrating.pw
domain:7secretsearch.com

Εναλλακτικά μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο από εδώ.

4.  Κάνε κλικ στο "Επιλογή αρχείου".


5.  Επιλέξτε το αρχείο disavow.txt που έχετε δημιουργήσει στο 3ο βήμα και πατήστε άνοιγμα.


6.  Αφού έχετε επιλέξει το αρχείο disavow.txt, πατήστε στο Υποβολή.


7.  Μόλις πατήσετε Υποβολή, θα σας εμφανίσει ότι μεταφορτώσατε με επιτυχία το αρχείο disavow.txt καθώς και την ημερομηνία της υποβολής του αρχείου. Κάντε κλικ στο Τέλος.



Αυτό ήταν! Το blog σας είναι πλέον προστατευμένο από τα συγκεκριμένα spam sites!



Categories: